Är du intresserad av försäljning och service? Då är handel- och administrationsprogrammet på Competens en utbildning för dig. Programmet är en yrkesutbildning 40 veckor och ger stor chans till jobb.

Under utbildningen lär du dig om grunderna för att köpa in och sälja produkter och tjänster. Du får kunskaper om inköp, försäljning, avtal och marknadsföring. Du lär dig hur det fungerar i större och mindre företag, i olika branscher, om handel via nätet och med olika slags varor, både i Sverige och globalt. Programmet passar dig som vill bli säljare, inköpare, driva butik eller arbeta med marknadsföring. Du får också goda grunder för att arbeta inom andra serviceyrken.

I utbildningen ingår 12 veckor praktik på en arbetsplats (APL – arbetsplatsförlagt lärande). Skolan garanterar alla en praktikplats och chansen till jobb efter praktiken är stor. Exempel på praktikplatser är Hemtex, Åhléns, Biltema, ICA och Lindex.

Distans och i klassrum

Utbildningen erbjuds både på distans och i klassrum. Den går att kombinera med SFI-studier samt svenska som andraspråk (SVA).

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Competens sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Aktuellt kursutbud för Handel och administrationsprogrammet

Gymnasiala kurser
Företagsekonomi 1 – 100 p
Personlig försäljning 1 – 100 p
Servicekunskap – 100 p
Praktisk marknadsföring 1 – 100 p
Information och kommunikation 1 – 100 p
Inköp 1 – 100 p
Inköp 2 – 100 p
Logisitik 1 – 100 p
Svenska som andraspråk (SVA) 1, 2, 3 (om du läser utbildningen i kombination med SVA) – 
Svenska för invarndrare (SFI) – Studieväg 3c, d (om du läser utbildningen i kombination med SFI)

Vill du läsa utbildningen i klassrum studerar du på vår skola i Vällingby.

Du kan ansöka till Handel- och administrationsprogrammet med inriktning inköpsassistent om du bor i följande kommuner. Klicka på respektive kommun för att komma till ansökan:  Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby, Österåker och Sundbyberg.

Så ansöker du »

Kontakta oss

Växel:
010-516 20 60
info@competens.se

Adress:
Sorterargatan 8
162 50 Vällingby

Öppettider
8:30-16:30

Tf rektor
Adam Myslek
adam.myslek@competens.se

Vill du veta mer?

Översätt »