Varmt välkommen till vårt Övningsföretag i Halmstad!

Vad roligt att du är intresserad av att bli elev hos oss. På Klammerdammsgatan i Halmstad finns vårt Övningsföretag. Det är en arbetsmarknadsutbildning för dig som vill lära dig företagets affärsverksamhet i en verklighetstrogen miljö.
Övningsföretag är en utbildningsmodell som kallas Learning by doing – lära genom att göra. Eleverna är personalen som arbetar med företagets arbetsuppgifter. Du är elev men jobbar på riktig. Det enda som skiljer sig från det verkliga företaget är att Övningsföretaget inte använder riktiga pengar eller produkter.

Det är som att gå till jobbet

På Övningsföretaget träffas kollegorna (kursdeltagare) och chefer (handledare). Tillsammans planerar ni och genomför de aktiviteter som behöver göras. Du lär dig hämta information, ta ansvar och arbeta fram lösningar. Du lär dig också samarbeta och kommunicera, två egenskaper som värderas högt och efterfrågas i vår föränderliga värld.

Vill du växa med Övningsföretag?

I Halmstad kan du anmäla dig till Övningsföretag med arbetsuppgifter som speglar företagets avdelningar:

  • Administration
  • Företagsekonomi
  • HR/Personal
  • Inköp
  • Marknadsföring

Övningsföretaget drivs i en verklig miljö med riktiga affärssystem och verkliga arbetsuppgifter. Målet med utbildningen är tydligt. Ett jobb. Med Övningsföretag på ditt cv blir du snabbare anställningsklar.

Centralt läge nära parkering och busshållplats

Våra lokaler i Halmstad ligger på Klammerdammsgatan 2, en tvärgata mellan Storgatan och Hamngatan, i närheten av Stora torg. I anslutning till lokalerna finns gott om parkeringsplatser om du kör egen bil. Lokalbussen stannar också i närheten.

Ta med egen mat eller äta ute?

Det finns möjlighet att värma din egen matlåda i lokalerna. På Stora torg och gatorna i närheten finns flera restauranger som erbjuder mat för olika smakinriktningar.

Så ansöker du till Övningsföretag i Halmstad

Övningsföretag är en arbetsmarknadsutbildning och därför måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen för att kunna ansöka. Prata med din handläggare och säg att du vill studera Övningsföretag på Competens i Halmstad för att skaffa dig den kompetens som du behöver eller för de jobb som du vill ha.

010-516 20 61
info@competens.se

Besöksadress
Klammerdammsgatan 2
302 42 Halmstad

Öppettider
07.30 – 16.00

Kontaktperson
Kjell Emanuelsson
035-240 12 06
0765-26 68 77
kjell.emanuelsson@iris.se