Varmt välkommen till vårt Övningsföretag i Södertälje!

Vad roligt att du är intresserad av att studera hos oss. I lokalerna på Köpmansgatan finns vårt Övningsföretag. Det är en arbetsmarknadsutbildning för dig som vill lära dig arbeta med företagets arbetsuppgifter i en verklighetstrogen miljö.
Utbildningsmodellen vi använder kallas Learning by doing (lära genom att göra). Det betyder att du som är elev också är personal på Övningsföretaget. Du får jobba med verkliga arbetsuppgifter. Det enda som skiljer sig från det verkliga företaget är att Övningsföretaget inte använder riktiga pengar eller produkter.

Det är som att gå till jobbet

På Övningsföretaget träffar du dina kollegor (kursdeltagare) och chefer (handledare). Tillsammans planerar ni strategier, genomför aktiviteterna som driver företaget. Du lär dig ta ansvar och du lär dig hämta den information som krävs för att hitta bra lösningar.
En annan viktig kunskap är att kunna samarbeta och kommunicera över avdelningarna. Det är något du har stor nytta av i dagens föränderliga värld.

Vill du växa med Övningsföretag?

I Södertälje kan du anmäla dig till Övningsföretag inom arbetsområden som speglar det verkliga företaget:

  • Administration
  • Företagsekonomi
  • HR/Personal
  • Inköp
  • Marknadsföring

Övningsföretaget speglar en verklig arbetsmiljö där du lär dig företagets rutiner med affärssystem och konkreta arbetsuppgifter. Målet med utbildningen är självklart. Den ska leda till jobb. Med Övningsföretag på ditt cv blir du snabbare anställningsklar.

Centralt nära pendeltåget och centrum

Våra lokaler i Södertälje ligger på Köpmangatan 1, 5 tr. Det är ett stenkast från torget, Södertälje Centrum och två minuters promenad från pendeltågsstationen.

Ta med egen mat eller äta ute?

I lokalerna finns ett lunchkök där du kan värma och äta din egen mat. Det finns också en stor uteplats som är populär när vädret tillåter. På torget och gatorna i närheten finns flera restauranger för dig som vill gå ut och äta.

Så här ansöker du till Övningsföretag i Södertälje

Övningsföretag är en arbetsmarknadsutbildning. Det betyder att du måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen innan du kan ansöka. Prata med din handläggare och säg att du vill studera Övningsföretag på Competens i Södertälje. Skaffa den kompetens du behöver för att kunna söka de jobb du drömmer om.

010-516 20 61
info@competens.se

Besöksadress
Köpmangatan 1, 5 tr
151 71 Södertälje

Öppettider
08.00 – 16.30

Kontaktperson
Lilian Andersson
08-410 135 51
076-539 89 94
Lilian.Andersson@iris.se

Vill du veta mer?