Studera när du vill

Att studera på distans är en populär utbildningsform där du kan välja hur du vill lägga upp dina studier. Att själv ha möjlighet att välja när och var du vill studera lockar många och passar exempelvis dig med ett varierande schema.

Competens erbjuder kommunal vuxenutbildning på distans på uppdrag av nedan kommuner:

Solna »
Sundbyberg »
Sollentuna »
Upplands Väsby »
Sigtuna »
Vallentuna »
Vaxholm »
Danderyd »
Täby »
Österåker »
Norrtälje »
Järfälla »
Huddinge »
Salem »
Nykvarn »
Södertälje »
Botkyrka »
Värmdö »

Klicka på respektive kommun för att läsa om de olika kursutbuden i respektive område.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Competens sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Studievägledning

Ta hjälp av studie- och yrkesvägledare för att välja rätt kurser och rätt nivå så att studietakten ska fungera för just dig.

Studiestöd genom CSN

Dina studier hos oss berättigar till studiestöd genom CSN. Ansök om studiestöd på CSN:s hemsida här.

Så ansöker du

Du kan ansöka till Competens komvux på distans från det år du fyller 20. Ansökan sker via din hemkommun (din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd). Du kan även klicka på följande länkar för att komma direkt till ansökan för respektive område: SolnaSundbyberg, Sollentuna, Upplands Väsby, SigtunaVallentuna, Vaxholm, Danderyd, TäbyÖsteråkerNorrtälje, Salem, JärfällaNykvarnSödertälje, Värmdö och Botkyrka.

Så ansöker du »

Kontakta oss
010-516 20 60
info@competens.se

Vill du veta mer?