Vad roligt att du vill studera hos oss!

Grundläggande vuxenutbildning är för dig som vill få en utbildning som motsvarar nio år i grundskolan. Du vill träna på att läsa och skriva bättre eller läsa ett ämne som du behöver för att söka vidare till gymnasiet.

Hos oss kan du läsa olika kurser som motsvarar grundskolans utbildning för årskurs 7-9. Kurserna är anpassade till dig som är vuxen och kan ta eget ansvar för dina studier.

Våra skolor finns på flera platser i Sverige

I Linköping, Stockholm och Växjö. Alla skolor ligger bara några minuters promenad från närmaste hållplats, tåg, buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Så ansöker du

Du kan ansöka om grundläggande vuxenutbildning från det år du fyller 20 år. Ansökan gör du på din hemkommuns hemsida. (Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd.)

På kommunens hemsida finns all information om grundläggande vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider. Bor du nära Competens skolor kan du gå direkt till din kommuns hemsida via länkarna nedan.

Linköpings kommun »

Växjö kommun

Stockholms Stad
I Stockholm erbjuder vi grundläggande vuxenutbildning i tre skolor, Högdalen, Liljeholmen och Vällingby.
Du ansöker till alla via Stockholms Stads hemsida »

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Studievägledning

Ta hjälp av studie- och yrkesvägledare för att välja rätt kurser och rätt nivå. Så att studietakten fungerar för just dig.

Studiestöd genom CSN

Dina studier hos oss berättigar till studiestöd genom CSN. Ansök om studiestöd på CSN:s hemsida här.

Lycka till med dina studier hos oss på Competens!

Manna
Manna vågar drömma om framtiden

Det är så många ord! När Manna blir färdig med sina svenskastudier tänker han fortsätta studera på universitetet. Målet är att bli läkare eller ingenjör.

Läs mer »