Grundläggande vuxenutbildning – både på distans och i klassrum!

Grundläggande vuxenutbildning är för dig som vill få en utbildning som motsvarar nio år i grundskolan. På Competens kan du studera både på distans och i klassrum. Att studera på distans är en populär utbildningsform där du kan välja hur du vill lägga upp dina studier. Att själv ha möjlighet att välja när och var du vill studera lockar många och passar exempelvis dig med ett varierande schema.

För dig som vill söka vidare till gymnasiet

En grundläggande vuxenutbildning är för dig som vill träna på att läsa och skriva bättre eller läsa ett ämne som du behöver för att söka vidare till gymnasiet. Vi erbjuder kurser som motsvarar motsvarar grundskolans utbildning för årskurs 7-9. Kurserna är anpassade till dig som är vuxen och kan ta eget ansvar för dina studier.

Vi har skolor i Linköping, Växjö, Stockholm/Liljeholmen och Stockholm/Vällingby. Alla skolor ligger bara några minuters promenad från närmaste hållplats, tåg, buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Så ansöker du

Du kan ansöka om grundläggande vuxenutbildning från det år du fyller 20 år. Ansökan gör du på din hemkommuns hemsida. (Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd.)
På kommunens hemsida finns all information om grundläggande vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider.

Den digitala lärplattformen

När du studerar på distans via Competens sker all information och undervisning via den digitala lärplattformen Itslearning. Via Itslearning får du tillgång till bland annat diskussionsforum med andra kursdeltagare, räknestugor och skrivstöd. Plattformen innehåller allt du behöver för att hålla koll på din utbildning, studieplan, schema, kursmaterial, dokumentation och information. Du tar del av lektioner via inspelade filmer och har frekvent kontakt med lärare via telefon och videosamtal.

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Studievägledning

Ta hjälp av studie- och yrkesvägledare för att välja rätt kurser och rätt nivå. Så att studietakten fungerar för just dig.

Manna
Manna vågar drömma om framtiden

Det är så många ord! När Manna blir färdig med sina svenskastudier tänker han fortsätta studera på universitetet. Målet är att bli läkare eller ingenjör.

Läs mer »

Här finns vi

Linköping

Bor du i Linköping kan du studera på Competens. Vi erbjuder flexibla studieformer och studietakter. Du kan välja mellan att studera våra kurser under dagtid eller kvällstid samt på heltid eller deltid.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Linköping kommuns hemsida »

Klicka här för att aktuellt kursutbud

Stockholms Stad

Bor du i Stockholms kommun kan du studera grundläggande kurser på Competens skola i Liljeholmen, Vällingby och Högdalen. Vi erbjuder kurser med flexibel studieform och studietakt samt på heltid eller deltid.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Stockholms Stads hemsida »

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.

Växjö

Bor du i Växjö kan du studera grundläggande kurser på Competens. På skolan hjälper en lärare dig att göra en individuell studieplan så att dina kurser fungerar för dig.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Växjö kommuns hemsida » 

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.
Stockholm Norrort

Om du bor i kommunerna Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby och Österåker kan studera grundläggande kurser på Competens. Vill du läsa i klassrum läser du på vår skola i Vällingby. Men samtliga kurser erbjuds också på distans. Klicka på din hemkommun för att komma till ansökan på kommunens hemsida. Klicka här för att se aktuellt kursutbud.

Sundbyberg

Om du bor i Sundbyberg kan du läsa grundläggande kurser på distans eller i klassrum på vår skola centralt i Vällingby.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Sundbybergs kommuns hemsida »

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.

Nacka

Om du bor i Nacka kan du läsa grundläggande kurser i klassrum på vår skola centralt i Liljeholmen. Vi erbjuder våra kurser med flexibel studieform och studietakt samt på heltid eller deltid. Många av kurserna går att läsa både på distans och i klassrum.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Nacka kommuns hemsida »

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.
Värmdö

Om du bor i Värmdö kan du läsa grundläggande kurser i klassrum på vår skola centralt i Liljeholmen. Vi erbjuder våra kurser med flexibel studieform och studietakt samt på heltid eller deltid. Många av kurserna går att läsa både på distans och i klassrum.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Värmdö kommuns hemsida »

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.

Norrtälje

Bor du i Norrtälje kommun kan du läsa grundläggande kurser på distans via Competens. Med distansstudier kan du studera när och vart du vill.

Klicka här för att komma direkt till ansökan på Norrtälje kommuns hemsida »

Klicka här för att se aktuellt kursutbud.

Studiestöd genom CSN

Dina studier hos oss berättigar till studiestöd genom CSN. Ansök om studiestöd på CSN:s hemsida här.

Lycka till med dina studier hos oss på Competens!