Vad roligt att du vill studera hos oss!

Gymnasial vuxenutbildning är för dig som vill få en gymnasieexamen. Du vill läsa hela kurspaket eller enstaka kurser, höja eller komplettera betyg för att kunna söka till yrkesutbildningar, universitet och högskolor.

Studera på hel- eller deltid, dag- eller kvällstid. Läs en kurs i taget eller flera ämnen samtidigt. Upplägget är anpassat för vuxna som kan ta ett självständigt ansvar för sina studier.

Vi erbjuder utbildning på flera platser i Sverige

Våra skolor finns i Linköping, Stockholm, Hagfors och Ystad. De ligger bara några minuters promenad från närmaste hållplats, tåg, buss, tunnelbana eller pendeltåg.

Så ansöker du

Du kan ansöka till gymnasial vuxenutbildning från det år du fyller 20. Ansökan gör du på din hemkommuns hemsida. (Din hemkommun är den kommun där du är folkbokförd.)

På kommunens hemsida hittar du all information som gäller för gymnasial vuxenutbildning, kurskatalog, ansökningsformulär och ansökningstider. Bor du nära Competens skolor kan du gå direkt till din kommun via länkarna nedan och göra din ansökan.

Linköpings kommun »

Stockholms Stad
I Stockholm erbjuder vi gymnasial vuxenutbildning i tre skolor, Högdalen, Liljeholmen och Vällingby. Du ansöker till alla via
Stockholms Stads hemsida »

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform.

Studievägledning

Ta hjälp av studie- och yrkesvägledare för att välja rätt kurser och rätt nivå. Så att studietakten fungerar för just dig.

Studiestöd genom CSN

Dina studier hos oss berättigar till studiestöd genom CSN. Ansök om studiestöd på CSN:s hemsida här.

Lycka till med dina studier!

Ronja
Matteläraren började som elev

Ronja fick mer än en utbildning. Hon fick en plats i det svenska samhället. Nu spelar Ronja och hennes elever in en film för att lära andra studieteknik.

Läs mer »

Prövning i gymnasiala kurser

Läs mer och anmäl dig »