Varmt välkommen till dig som vill lära dig svenska hos oss. Det är enkelt att ansöka om svenska för invandrare (SFI) hos Iris Competens. Du kan välja vilken studietakt du vill studera på, heltid eller deltid. 

Svenska språket hjälper dig att snabbare komma in i samhället. Ansök om svenska för invandrare (SFI) och lär dig läsa, skriva, tala och förstå svenska.

Så ansöker du om SFI i din hemkommun

Den kommun där du är folkbokförd kallas din hemkommun. Det är i din hemkommun som du ansöker om SFI och du hittar informationen på kommunens webbplats.

Vill du studera på någon av våra skolor? Kontakta din kommun och berätta att du vill läsa på Iris Competens.

Våra skolor:

Liljeholmen

På Lövholmsvägen 16 i Liljeholmen kan du studera SFI på Iris Competens. Vi erbjuder SFI på distans och i klassrum. Du kan inte söka till SFI på distans via Stockholms stad.
Utbildningen genomförs i samarbete med Cuben utbildning. Gå till din hemkommun och säg att du vill studera SFI på Cuben/Iris Competens i Liljeholmen. De hjälper dig då med din ansökan.

Vällingby

På Sorterargatan 8 i Vällingby kan du studera SFI på Iris Competens. Vi erbjuder SFI på distans och i klassrum. Du kan inte söka till SFI på distans via Stockholms stad.
Utbildningen genomförs i samarbete med Cuben utbildning. Gå till din hemkommun och säg att du vill studera SFI på Cuben/Iris Competens i Vällingby. De hjälper dig då med din ansökan.

Flemingsberg

På Diagnosvägen 8 i Flemingsbergs centrum kan du studera SFI på Iris Competens. Du kan läsa både på dagen och kvällen. Vi erbjuder SFI på distans och i klassrum. Vill du söka till Iris Competens? Gå till din hemkommun och säg att du vill studera SFI på Iris Competens i Flemingsberg. De hjälper dig då med din ansökan.

Kursmaterialet är gratis

Alla ska ha råd att studera hos oss. Våra elever får gratis kursmaterial digitalt på vår lärplattform. Läs mer här »

Competens har avtal med kommunerna: Stockholm, Nacka, Värmdö, Huddinge, Salem, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby och Österåker. Bor du i en annan kommun men vill läsa SFI på Iris Competens? Berätta det för dem!

Lycka till med dina SFI-studier hos oss!

Mohsan
Språket är nyckeln till samhället

Ska du bo i Sverige får du lära dig svenska! När grannen vägrade översätta brevet från myndigheten började Mohsan läsa svenska. Och blev själv SFI-lärare.

Läs mer »

Översätt »