Som arbetssökande kan du få utbildning inom ett yrke där efterfrågan på utbildad personal är stor. Genom en yrkesutbildning skaffar du dig den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar. Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen och berätta att du vill läsa till svetsare på Iris Competens!

Efterfrågan på svetsare är stor. Svetsare behövs till exempel inom bilindustrin vid broanläggningar, husbyggen eller vid installation av rörsystem inom processindustrin. En svetsares huvudsakliga uppgift är att foga samman metalldelar med hjälp av olika svetsmetoder. Svetsmetoderna varierar beroende på vilket arbete du ska utföra. Exempel på svetsmetoder är: gassvetsning, metallbågsvetsning och gasbågsvetsning.

Vår svetsutbildning inleds med en grundläggande kurs som följs av olika påbyggnadskurser där du själv väljer inriktning mot svetsmetod och nivå. Vi utbildar teoretiskt och praktiskt inom alla svetsmetoder. Utbildningen följer Svetskommissionens regelverk för IW-svetsare och du ges efter avslutad utbildning även möjlighet att avlägga prov inför en oberoende certifierare.

Intresserad? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Här finns vi

Vi erbjuder svetsutbildning i Hagfors och Ystad.

Så här ansöker du

Svetsutbildningen är en så kallad arbetsmarknadsutbildning. Det innebär att du ansöker via din handläggare på Arbetsförmedlingen.

Översätt »