Vill du jobba inom handel eller administration? Då är Handel- och administrationsprogrammet på Competens något för dig! Efter färdig utbildning kan du arbeta som exempelvis säljare, butiksledare eller på en ekonomiavdelning.

På Competens erbjuder vi Handel- och administrationsprogrammet i Stockholm/ Vällingby samt i Karlshamn. I Karlshamn erbjuds utbildningen som ett övningsföretag där eleverna lär sig utbildningen i verklig företagsmiljö. I Vällingby finns möjlighet att läsa de gymnasiala kurserna både på distans och i klassrum, där du är garanterad en 12 veckors praktikplats på ett företag.

Ett yrkesprogram på gymnasial nivå

Handel och administration är ett yrkesprogram på gymnasial nivå med målet är att du efter avslutad utbildning kan börja arbeta direkt. Du ansöker via din hemkommuns webbplats eller via kommunens studie- och yrkesvägledare. Se nedan vilka kommuner Competens har avtal med och hur sökprocessen ser ut i din hemkommun.

Gratis kursmaterial

Alla ska ha råd att studera! Våra elever får gratis kursmaterial och utbildningarna är CSN-berättigade.

Våra skolor

Vällingby/Stockholm

Om du bor i kommunerna Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Vaxholm, Danderyd, Täby, Österåker och Sundbyberg kan du studera på Handel -och administrationsprogrammet med inriktning inköpsassistent via Competens. Du kan välja att läsa det på distans eller i klassrum på skolan i Vällingby. Klicka på din hemkommun för att komma direkt till ansökan.

Klicka här för att läsa mer om utbildningen »

Karlshamn

Om du bor i kommunerna Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Bromölla, Sölvesborg, Tingsryd och Olofström och vill läsa Handels- och administrationsprogrammet kan du läsa en administrativ utbildning via Competens. Ansökan gör du genom att kontakta studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun. Utbildningen bedrivs som ett övningsföretag där du lär dig genom att göra i verklighetstrogen företagsmiljö.

Läs mer om utbildningen här »